Kulturne novice

BERITE REVIJO PRIMUS

BERITE REVIJO PRIMUS

To leto smo otvorili z medijsko odmevnim literarnim natečajem in številnimi zanimivimi članki, ki jih najdete TUKAJ. Napnite e-oči in veselo na bralno delo!

PRIDOBIVANJE SREDSTEV V PROSTOVOLJSKIH ORGANIZACIJAH

PRIDOBIVANJE SREDSTEV V PROSTOVOLJSKIH ORGANIZACIJAH

Članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij vabijo k udeležbi na brezplačnem on-line seminarju, ki bo potekal v treh delih in bo na sporedu v ponedeljek, 15. marca, ob 11.00, v četrtek, 18. marca, ob 11.00 in v ponedeljek, 22. marca, ob 11.00. Prijavnica je do 8. marca na voljo TUKAJ, z morebitnimi vprašanji pa se obrnite na e-naslov slovenska@filantropija.org ali na številki 01 433 40 24 in 051 389 895.

ZKD LENDAVA - PREJEMNICA CERTIFIKATA ZA NAJBOLJ KAKOVOSTNO POSLOVANJE

ZKD LENDAVA - PREJEMNICA CERTIFIKATA ZA NAJBOLJ KAKOVOSTNO POSLOVANJE

Sporočamo vam, da je ZKD  Lendava dne 08. 12. 2020 dobila priznanje oz. certifikat za najbolj kakovostno poslovanje med najbolj zanesljivimi in zaupanja vrednimi organizacijami na trgu v letu 2020, za kar ji iskreno čestitamo in ji želimo še nadaljnje uspešno delovanje.

 

Foto: ZKD Lendava

ODPRTE PRIJAVE ZA PROSTOVOLJCE FESTIVALA EUROPA CANTAT

ODPRTE PRIJAVE ZA PROSTOVOLJCE FESTIVALA EUROPA CANTAT

Obveščamo vas, da so odprte prijave za prostovoljce in program YEMP festivala Europa Cantat 2021. Izjemno bomo hvaležni, če se boste odločili za prijavo in nam pomagali udejanjiti največji kulturni dogodek leta 2021 in enega največjih festivalov zborovske glasbe na svetu. Prosimo, da e-mail posredujete svojim članom, pevcem in prijateljem in KLIKNETE NA PRIJAVO. 🙂

POZIV CNVOS: POMOČ LJUDEM V ČASU PANDEMIJE

POZIV CNVOS: POMOČ LJUDEM V ČASU PANDEMIJE

Leto 2020 bodo resda zaznamovali virus covid-19 in krize, ki jih je povzročil, pa vendar je to tudi leto, ki si ga bomo zapomnili po solidarnosti. Brez srčnosti in požrtvovalnosti nevladnic in nevladnikov, ki v času epidemije prostovoljno pomagajo v bolnišnicah širom Slovenije, ki skrbijo, da otroci s subvencionirano prehrano tudi med poukom na daljavo dobijo topel obrok, ki usposabljajo računalnike za socialno ogrožene, in ki urejajo zatočišča tistim, ki nimajo svojega doma, če naštejemo le nekaj primerov, bi bile posledice krize še večje.

V tednu človekovih pravic želimo zato objaviti video s konkretnimi številkami in podatki o tem, kako so nevladne organizacije pomagale ljudem v času koronakrize. Vabimo vas k sodelovanju: sporočite nam, kako je vaša organizacija pomagala pri blaženju posledic krize.

Da bomo lahko pripravili kakovosten prispevek, vas prosimo, da nam informacije, fotografije in videoposnetke posredujete na pr@cnvos.si do ponedeljka, 30. novembra. Na ta naslov sprejemamo seveda tudi morebitna dodatna vprašanja.

Celoten razpis in pogoji so na voljo TUKAJ.

Vabimo vas k sodelovanju: sporočite nam, kako je vaša organizacija pomagala pri blaženju posledic krize.

AKTUALNI RAZPISI IN NOVICE

AKTUALNI RAZPISI IN NOVICE

Vabimo vas, da si na strani CNVOS ogledate aktualne razpise in novice s področja kulture.

SPREMLJAJTE ALI PRISPEVAJTE V REVIJO PRIMUS

SPREMLJAJTE ALI PRISPEVAJTE V REVIJO PRIMUS

Revija za ljubiteljsko kulturo Primus vljudno vabi k branju in sodelovanju vse vešče peresa, ki znajo na zanimiv in poglobljen način spregovoriti o najrazličnejših tematikah ljubiteljske kulture. Sprejemamo samo avtorske, s kulturo in umetnostjo povezane članke, ki NE SMEJO biti predhodno ali post festum objavljeni v nobeni drugi reviji. Članki so honorirani. S predlogi se nam prosim oglasite na info@revijaprimus.si ali na info@zkds.eu, berite pa nas TU.

EUROPA CANTAT IŠČE PROSTOVOLJCE

EUROPA CANTAT IŠČE PROSTOVOLJCE

Dragi ljubitelji zborovske glasbe,

ker nas še natanko mesec dni loči od Mednarodnega dneva prostovoljstva, so organizatorji festivala Europa Cantat hoteli izkoristiti priložnost, da vas opozorijo na izvrstno priložnost.
Noben festival Europa Cantat še NIKOLI ni minil brez izredne pomoči številnih prijaznih in živahnih oseb, ki so se prijavile kot prostovoljci na festivalu.

Če torej želite:

  • pridobiti neprecenljive medkulturne izkušnje, 
  • delati v pisani mednarodni ekipi,
  • biti deležni posebnih ugodnosti (prost vstop na koncerte, zastonj topel obrok, prilagodljiv delovnik, …),
  • dodati potrdilo o pridobljenih kompetencah v svoj življenjepis,

si oglejte to povezavo, kjer boste dobili vse nujne podatke; prijave za prostovoljstvo se odprejo 5. decembra 2020.