Arhiv

JAVNI RAZPIS PR 2017

JAVNI RAZPIS PR 2017

Na spletni strani JSKD je objavljen javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti, ki jih bo v letu 2017 sofinanciral Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Razpis prične teči 20. 1. 2017. Zaključi se 20. 2. 2017.  VEČ INFORMACIJ.

JAVNI RAZPIS Etn 2017

JAVNI RAZPIS Etn 2017

Na spletni strani JSKD je objavljen javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju različnih manjšinskih etničnih skupnosti in priseljencev v RS, ki jih bo v letu 2017 sofinanciral Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.  Razpis prične teči 20. 1. 2017. Zaključi se 20. 2. 2017. VEČ INFORMACIJ.

RAZPISI ESS ZA BREZPOSELNE MLADE

RAZPISI ESS ZA BREZPOSELNE MLADE

Na spletni strani JSKD je objavljen javni razpis Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD – subvencije za delodajalce in dopolnilna izobraževanja za delo/zaposlovanje v kulturi. VEČ INFORMACIJ.

JAVNI DVOLETNI RAZPIS VPR-2017/2018

JAVNI DVOLETNI RAZPIS VPR-2017/2018

Na spletni strani JSKD je objavljen javni dvoletni razpis za izbor kulturnih projektov vrhunskih skupin na področju zborovske in folklorne ljubiteljske kulturne dejavnosti, ki jih bo v letih 2017 in 2018 sofinanciral Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. VEČ INFORMACIJ.

NAPOVEDUJEMO ČETRTI TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE IN VABIMO K SODELOVANJU

NAPOVEDUJEMO ČETRTI TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE IN VABIMO K SODELOVANJU

Teden ljubiteljske kulture je praznik ustvarjalnosti, povezovanja in odprtosti – od 12. do 21. maja 2017. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) in Zveza kulturnih društev Slovenije (ZKDS) bosta četrto leto zapored pripravila vseslovenski Teden ljubiteljske kulture (TLK), zato vabimo lokalne skupnosti, kulturna društva in njihove zveze, etnične skupine, ki živijo v Sloveniji, posameznike ter izobraževalne in kulturne ustanove, da se pridružite s svojimi programi.  To lahko storite na spletni strani na http://tlk.jskd.si/. Sodelujete lahko s predstavo, koncertom, razstavo, razpravo, dnevom odprtih vrat, javno vajo in podobnim. Teden ljubiteljske kulture je namenjen osveščanju javnosti o razširjenosti, kakovosti in pozitivnih vplivih ljubiteljske kulture na sodobno družbo. VEČ INFORMACIJ.

SPORAZUM Z ZAVODOM IPF

SPORAZUM Z ZAVODOM IPF

V začetku leta 2017 je stopil v veljavo nov skupni sporazum, ki so ga podpisali Zavod IPF kot zastopnik imetnikov sorodnih pravic z Zvezo kulturnih društev Slovenije, Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti in Zvezo društev upokojencev Slovenije kot zastopniki uporabnikov. Gre za Skupni sporazum za določitev višine nadomestil za javno priobčitev fonogramov. Ta se nanaša na prireditve, ki jih organizirajo ljubiteljska kulturna društva in predvideva nižji obračun nadomestila na nekaterih prireditvah, kjer so fonogrami (posneta glasba) ključnega pomena oziroma se uporabljajo kot del prireditve. Pogoj je, da so prireditve izključno ljubiteljske narave. Sporazum se začne uporabljati 1. januarja 2017. Vabimo vas, da si podrobnosti sporazuma ogledate na spletni povezavi  Zavoda IPF https://www.ipf.si/ipf/novice/arhiv-novic/2016/novi-sporazum-za-ljubiteljske-kulturne-dogodke/. Koordinator sporazuma za kulturna društva: Maja Papič, sekretarka ZKD Slovenije, 01 438 52 70, 040 160 514, info@zveza-kds.si